Afvallen met eiwitten

23 December 2014  

Afvallen met eiwitten

Het blijkt dat we in de loop der tijd steeds meer en vooral ook anders zijn gaan eten. Dit betekent dat de dagelijkse voedingsstoffen die we consumeren verandert zijn, niet alleen qua hoeveelheid maar ook qua samenstelling. Vooral de hoeveelheid geraffineerde koolhydraten is flink toegenomen in onze dagelijkse voeding. Dit is ten koste gegaan van de relatieve hoeveelheid eiwitten en vetten. Het gevolg is dat veel mensen last hebben van overgewicht en graag willen afvallen. In deze blog lees je meer informatie over waarom je goed, snel en gezond kunt afvallen met eiwitten. Dit artikel behandelt de hoofdlijnen en heeft als basis onder andere de informatie over gezond snel afvallen op goedkoopsnelafvallen.nl gebruikt.

Eiwitten als macronutriënt

Grofweg kunnen we onze voeding indelen in drie bepaalde componenten. Deze componenten zijn naast eiwitten, de koohydraten en vetten. De componenten noemen we ook wel macronutriënten. Elke component heeft zijn eigen kenmerken en functie binnen onze voeding. Gemeenschappelijke is dat ze alle drie ons lichaam voorzien van energie.

Afvallen en waarom eiwitten hierbij kunnen helpen

Als je wilt afvallen dan begint dit bij aanpassing van het dagelijkse voedingspatroon. Hierbij kunnen afslankproducten een goede ondersteuning bieden. Denk hierbij aan de producten die je op onze website kunt vinden zoals, eiwitshakes, koolhydratenblokkers, eiwitpoeders, eiwitrepen enz.

Waarom zijn de producten nu zo effectief? Omdat ze helpen om je calorieinname te beperken en daarnaast zorgen dat je minder koolhydraten binnenkrijgt. Koolhydraten en dan vooral de geraffineerde snelle koolhydraten zorgen ervoor dat je veel calorieën binnenkrijgt terwijl je er maar korte tijd energie van krijgt. Dit resulteert kort gezegd in vetopslag. Eiwitten daarentegen geven je veel langer energie en zorgen ervoor dat je lang verzadigd bent. Hierdoor heb je minder behoefte aan eten en wordt al vrij snel de dagelijkse calorieinname beperkt. Zodra de inname onder je dagelijkse verbruik valt ga je direct afvallen. Bijkomend voordeel is dat eiwitten je spieren beschermen. Als je gaat afvallen wil je vet verbranden en je spieren in tact houden. Spieren dragen bij aan energieverbranding.

Eiwitshakes

Eiwitshakes zijn er in diverse smaken en varianten. Als consument is het daarom handig om een duidelijke vergelijking te maken tussen shakes op kwaliteits- en prijsaspect. Ook voor dieetshakes geldt dat niet altijd de duurste shake per definitie ook de beste shake is. Daarnaast is het goed om te weten dat met eiwitshakes je veel en snel kunt afvallen.

Als je niet altijd shakes wilt blijven gebruiken en toch slank door het leven wil gaan dat is een aanpassing van je eetgewoonten veelal noodzakelijk. Bij de meeste mensen gaat dit niet vanzelf. In de zoektocht naar een voor jou ideaal voedingspatroon kunnen eiwitshakes en eiwitrijke producten prima ondersteunen. Eenmaal op streefgewicht kunnen de producten prima als balansmiddel werken. Merk je dat het gewicht weer toeneemt dan is het verstandig om tijdig in te grijpen. Door even weer terug te vallen op de eiwitshakes en deze een aantal dagen te gebruiken kun je eenvoudig een gewichtsreductie realiseren. Uiteraard neemt dit niet weg dat je de oorzaak moet onderkennen waarom je gewicht weer is toegenomen.

Laat een reactie achter

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Over ons

Dieetexpert.nl is een informatieve website met alles wat je wilt weten of gezond afslanken. Wij werken samen met gediplomeerde dietistes en voedingsdeskundigen. Zij staan ook altijd open voor je vragen! Wij hopen dat je op Dieetexpert.nl voldoende informatie vindt, mocht je toch wat missen of het ergens niet mee eens zijn dan staan wij altijd open voor jouw feedback. 

Volg DieetExpert op