Afvallen met vitaminen

23 December 2014  

Afvallen met vitaminen

Mensen die gaan afvallen lopen het risico dat er een tekort ontstaat aan belangrijke voedingsstoffen die het menselijk lichaam dagelijks nodig heeft. Vitaminen zijn erg belangrijk om ons lichaam te beschermen en daarmee gezond te houden. In deze blog lees je drie tips hoe een vitamine tekort voorkomen kan worden.

Tip 1: Eet gezond en gevarieerd

De beste tip om een vitamine tekort te voorkomen is gezonde voeding en gevarieerd eten. Vooral fruit en groente zitten boordevol vitaminen. De kleur van het fruit en de groente geven in belangrijke mate aan welke vitaminen er te vinden zijn. Elke kleur heeft zijn eigen vitamine die overheersend aanwezig is. Dit geldt ook voor fruit en daarom is het van belang om niet elke dag hetzelfde te eten. Variatie in voeding is niet alleen gezond het is ook nog eens lekker.

Afvallen door gezond te eten is de beste manier om af te vallen. Het is echter ook ontzettend moeilijk omdat je oude gewoonten moet doorbreken. Vaak lukt het dan ook niet om op eigen kracht deze gewoonten te doorbreken. Op www.goedkoopsnelafvallen.nl vind je veel nuttige informatie over hoe je een gezonder leven kunt krijgen en tegelijkertijd snel kunt afvallen. Naast informatie worden ook de meest populaire afslankproducten beschreven en geanalyseerd.

Tip 2: Vitaminen uit voeding niet altijd genoeg

Mensen in een bepaalde leeftijdscategorie of situatie kunnen behoefte hebben aan extra vitaminen. Dit geldt onder andere voor zwangere vrouwen die wel wat extra vitamine D kunnen gebruiken. Ook kinderen tot 4 jaar, mensen met een getinte huidskleur en ouderen (70+) kunnen extra vitamine D gebruiken. Vitamine D zorgt voor sterke botten en gebit. Veelal nemen deze mensen daarom vitamine supplementen. Deze zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar op deze website.

Tip 3: Gebruik vitamine supplementen (multivitamines)

Wil je zeker zijn dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt dat is het gebruik van vitamine supplementen aan te raden. Vooral als je gaat afvallen met eiwitshakes of een laag calorisch dieet kan dit verstandig zijn. Het is daarmee erg afhankelijk van de persoonlijke situatie of het aan te raden is om extra vitamines te nemen. Als stelregel wordt veelal gesteld dat als je minder dan 200 gram groente en minder dan 2 stuks fruit per dag eet en/of niet gevarieerd eet extra vitamines aangeraden worden. Op de verpakking van de supplementen staat aangegeven hoeveel er in een supplement zit in verhouding tot je dagelijkse behoefte. Zolang je niet meer dan 3x de dagelijkse benodigde hoeveelheid aan vitamines binnenkrijgt is er niets aan de hand volgens het vitamine informatie bureau.

Waar moet ik op letten bij supplementen?

Ook voor vitamine-supplementen geldt dat de duurste niet per definitie het beste product is. Producten gebruiken verschillende stoffen om het product te fabriceren en dit kan verschillen. Hierbij geldt dat de bekende producten in de regel meer onderzoek doen naar de goede werking van het supplement. Verbeteringen worden veelal eerder doorgevoerd. Zoals gezegd is het goed om de dosering in de gaten te houden. Van sommige vitamines kun je wel degelijk teveel innemen (A,D,E,K). Let daarom op dat je niet 3x de dagelijkse noodzakelijke hoeveelheid consumeert.

Laat een reactie achter

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Over ons

Dieetexpert.nl is een informatieve website met alles wat je wilt weten of gezond afslanken. Wij werken samen met gediplomeerde dietistes en voedingsdeskundigen. Zij staan ook altijd open voor je vragen! Wij hopen dat je op Dieetexpert.nl voldoende informatie vindt, mocht je toch wat missen of het ergens niet mee eens zijn dan staan wij altijd open voor jouw feedback. 

Volg DieetExpert op