Geniet van je vakantie zonder aan te komen

Geniet van je vakantie zonder aan te komen

Veel mensen komen aan tijdens hun vakantie, maar dat kan ook natuurlijk anders. Het is wel de bedoeling dat je van je vakantie geniet en heerlijk ontspant. Door een beetje aandacht te hebben voor je eten en hoeveel je beweegt, hoef je niet te lijnen als je terug bent. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

De tips

  • Probeer nieuwe gerechten uit. Bijna alle landen hebben hun eigen traditionele gerechten. Door nieuwe gerechten te eten, heb je meer variatie en geniet je meer van je vakantie. Ook is de kans kleiner dat je snel voor ongezond eten als pizza en patat kiest.
  • Blijf lekker in beweging. Als je op vakantie bent, zijn er veel leuke plaatsen die je kunt bezoeken. Maak er zo min mogelijk gebruik van openbaar vervoer. Huur een fiets en ga lekker fietsen. Je kunt ook lopen als je niet te lang onderweg bent. Met lekker warm weer kan je ook zwemmen om af te koelen. 20 minuten zwemmen per dag helpt je zeker in vorm te blijven. Of wat dacht je van een strandwandeling met je vrienden of je partner?
  • Tussendoor. Heb je geen zin om tussendoor fruit en groente te eten? Bestel een smoothie op basis van fruit of groenten, melk of yoghurt. Op deze manier krijg je niet alleen voldoende vitaminen en mineralen binnen, maar je kiest ook voor een gezond tussendoortje.
  • Eet met mate. Misschien heb je geen zin om tijdens je vakantie bij te houden wat je eet of hoeveel je eet. Maar het is zeker handig om het calorierijke eten over paar dagen te verdelen. Heb je bijvoorbeeld patat op en wil je voor lunch pizza nemen, dan kan je voor avondeten iets licht als salade kiezen. Op deze manier krijg je niet opeens heel veel calorieën binnen en kan je nog elke dag genieten van iets lekkers.
  • Alcohol, cocktails en frisdranken. Probeer niet te veel alcohol op een dag te drinken en drink voldoende water. Alcohol bevattende dranken en frisdranken met suiker bevatten namelijk veel calorieën. Begin ook niet te vroeg op de dag met alcohol en wissel af met water.
  • Kies voor een gezonder alternatief. Elke dag slagroomijs eten is wel lekker, maar je kunt ook soms voor een waterijsje kiezen. Gebruik je bijvoorbeeld regelmatig saus, kies voor barbecuesaus, yogonaise, tomatenketchup of slasaus. Heb je zin in een frisdrank? Probeer zoveel mogelijk light frisdranken te gebruiken. Eet niet elke dag vette kaassoorten, kies ook voor hüttenkäse, verse light kaas, verse geitenkaas of mozzarella.

 

Heb je tips nodig voor een gezondere leefstijl? Volg Food & diet matter op facebook. Ben je aangekomen tijdens je vakantie en wil je afvallen? Of wil je een nieuwe bikini kopen en moet je eerst afvallen? Kijk op www.fooddietmatter.nl

Reyhaneh Barzgar

Ik ben Reyhaneh en ik woon in Leiden. Ik heb in Den Haag de vierjarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek gevolgd en afgestudeerd als diëtist. Mijn hobby’s zijn zwemmen, reizen, culinaire evenementen, fotografie en feesten. Ik zie voeding en beweging als twee belangrijke pijlers bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Uiteraard is een goede coaching daarbij essentieel. 

Wil je meer van mij lezen? Bekijk mijn profiel hier

Laat een reactie achter

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Over ons

Dieetexpert.nl is een informatieve website met alles wat je wilt weten of gezond afslanken. Wij werken samen met gediplomeerde dietistes en voedingsdeskundigen. Zij staan ook altijd open voor je vragen! Wij hopen dat je op Dieetexpert.nl voldoende informatie vindt, mocht je toch wat missen of het ergens niet mee eens zijn dan staan wij altijd open voor jouw feedback. 

Volg DieetExpert op