Marinda Vis

Marinda Vis

Eigenlijk mijn hele leven vind ik voeding al interessant. Want wat doet voeding nou eigenlijk voor het menselijk lichaam en wat doet het voor de geest? Welke invloed heeft voeding op deze dingen? Daarnaast houd ik ook enorm van lekker eten en koken. Regelmatig probeer ik dan ook nieuwe recepten uit. Vanwege mijn liefde voor voeding en gezondheid was het dan ook niet heel gek dat ik koos voor de opleiding Voeding en Diëtetiek. In juli 2013 studeerde ik af aan deze opleiding.

Wil je meer van mij lezen? Bekijk mijn volledige profiel hier

Thursday, 29 May 2014 13:17

Gezond aankomen

Gezond aankomen

Afvallen kan heel lastig zijn. Aankomen kan echter ook heel lastig zijn, hier wordt minder vaak bij stilgestaan. Iemand moet bijvoorbeeld weer aankomen nadat de persoon ziek is geweest. Maar ook kan het zijn dat de persoon een erg snelle stofwisseling heeft, waardoor het lastig zal blijven om in gewicht aan te komen en dit te behouden.

Om aan te komen zal misschien snel gedacht worden dat de persoon die moet aankomen meer ongezond moet eten, meer taart, chips en koekjes. Natuurlijk zitten er veel kilocalorieën in deze producten, maar gezond is het niet. Het is dus niet gezond voor het lichaam om op deze manier te proberen om aan te komen, maar ook kan iemand minder lekker in zijn vel gaan zitten wanneer alsmaar ongezond gegeten wordt. Gelukkig is het ook mogelijk om op een gezonde manier aan te komen.

Thursday, 29 May 2014 13:13

Energiebehoefte

Energiebehoefte

Elk mens heeft een andere energiebehoefte. Met energiebehoefte wordt bedoelt de hoeveelheid energie (in de vorm van eten en drinken) die het menselijk lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Page 1 of 4

Over ons

Dieetexpert.nl is een informatieve website met alles wat je wilt weten of gezond afslanken. Wij werken samen met gediplomeerde dietistes en voedingsdeskundigen. Zij staan ook altijd open voor je vragen! Wij hopen dat je op Dieetexpert.nl voldoende informatie vindt, mocht je toch wat missen of het ergens niet mee eens zijn dan staan wij altijd open voor jouw feedback. 

Volg DieetExpert op