Dieeten

Informatie over Dieeten

Er zijn talloze diëten en allen doen ze wat anders. Niet elk dieet is voor iedereen geschikt. Om je verder te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van bekende diëten. Maak een keuze uit een van onderstaande diëten en lees rustig door hoe en wat deze precies inhouden.

Sapkuren dieet

Het sapkuren dieet werd in de oudheid al gevolgd onder een andere naam. Het ging er toen om dat men vasten zag als een essentieel onderdeel van gezond leven. In de negentiende eeuw ontwikkelde Bircher Benner, een Zwitserse arts, het oorspronkelijk sapkuren dieet. Daarbij stonden groente- en fruitsappen, die veel vitaminen en mineralen bevatten, centraal.

40 punten dieet

Het 40 punten dieet is sterk gericht op het tellen van calorieën. Door het tellen houd je bewust bij wat je eet en helpt dit bij gewichtverlies. Bij het 40 punten dieet mag je dagelijks 40 punten oftewel 1000 calorieën consumeren. Er is ook duidelijk omschreven hoeveel punten een bepaald voedingsmiddel telt. Eet je bijvoorbeeld een snee wit brood van 30 gram zonder beleg, dan telt dat 3 punten. Bij het 40 punten dieet mag je van alles eten, maar let je er wel op hoeveel punten elk gerecht telt.

Over ons

Dieetexpert.nl is een informatieve website met alles wat je wilt weten of gezond afslanken. Wij werken samen met gediplomeerde dietistes en voedingsdeskundigen. Zij staan ook altijd open voor je vragen! Wij hopen dat je op Dieetexpert.nl voldoende informatie vindt, mocht je toch wat missen of het ergens niet mee eens zijn dan staan wij altijd open voor jouw feedback. 

Volg DieetExpert op