40 punten dieet

23 April 2014  

40 punten dieet

Het 40 punten dieet is sterk gericht op het tellen van calorieën. Door het tellen houd je bewust bij wat je eet en helpt dit bij gewichtverlies. Bij het 40 punten dieet mag je dagelijks 40 punten oftewel 1000 calorieën consumeren. Er is ook duidelijk omschreven hoeveel punten een bepaald voedingsmiddel telt. Eet je bijvoorbeeld een snee wit brood van 30 gram zonder beleg, dan telt dat 3 punten. Bij het 40 punten dieet mag je van alles eten, maar let je er wel op hoeveel punten elk gerecht telt.

Basisregels 40 punten dieet

Bij het 40 punten dieet ben je verplicht om bepaalde voedingsmiddelen te consumeren. Die zijn:

  • 2 Biergisttabletten;
  • 1 portie groene groente of sla;
  • 2 ons tomaten of een citrusvrucht (denk hierbij aan sinaasappel en mandarijn);
  • 1 snee bruin brood;
  • 1 Davitamon 10 of 1 Dagravit Totaal 30;
  • Een kwart liter volle melk of een ander melkproduct;
  • 100 gram mager vlees of 150 gram magere vis;
  • 25 gram 40+ kaas of 1 ei (je mag echter niet vaker dan drie keer in de week ei eten);
  • Onbeperkt thee en zwarte koffie met melk zonder suiker (eventueel zoetstof toevoegen).

Deze basisvoeding komt neer op 24 punten.

Je mag hierbuiten nog 16 punten aan andere voeding consumeren om het totaal aan te vullen tot 40 punten. Er is een volledige lijst waarin de punten per product zijn aangegeven. Indien je die lijst niet altijd bij de hand hebt, mag je er ook van uitgaan dat elke 25 calorieën 1 punt tellen. Lees op de verpakking van de verschillende voedingsmiddelen hoeveel calorieën ze tellen. Deze manier is minder exact dan als je de lijst bij je hebt, maar het gaat er bij het 40 punten dieet slechts om dat je dagelijks 1000 calorieën of 40 punten aanhoudt.

Do’s en dont’s 40 punten dieet

Probeer je maaltijden bij het 40 punten dieet vooral te baseren op volkoren graan-producten, groente en fruit. Deze producten bevatten natuurlijke vezels die langzaam verteren, waardoor je langer een vol gevoel hebt. De vezels zijn ook goed voor je spijsverteringsstelsel. Drink bij het 40 punten dieet voldoende water om constipatie te voorkomen. Je mag bij het 40 punten dieet alles consumeren, maar houd je aan de verplichte voedingsmiddelen.

Laat een reactie achter

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Over ons

Dieetexpert.nl is een informatieve website met alles wat je wilt weten of gezond afslanken. Wij werken samen met gediplomeerde dietistes en voedingsdeskundigen. Zij staan ook altijd open voor je vragen! Wij hopen dat je op Dieetexpert.nl voldoende informatie vindt, mocht je toch wat missen of het ergens niet mee eens zijn dan staan wij altijd open voor jouw feedback. 

Volg DieetExpert op