Wat zijn?

Informatie over Wat zijn?

Verstoorde energiebalans? – ken de boosdoeners

Om overgewicht effectief aan te pakken is kennis van de oorzaken noodzakelijk. Kennen we de oorzaken dan kan het probleem bij de wortel worden aangepakt. Het is algemeen bekend dat wanneer we structureel teveel eten we allemaal te dik worden. Dit fenomeen wordt ook wel een verstoorde energiebalans genoemd. We krijgen meer energie binnen dan dat eruit gaat. Maar wat is nu de oorzaak waarom onze energiebalans verstoord raakt? In dit artikel hoop ik jullie daar meer inzicht in te geven.

Gezond aankomen

Afvallen kan heel lastig zijn. Aankomen kan echter ook heel lastig zijn, hier wordt minder vaak bij stilgestaan. Iemand moet bijvoorbeeld weer aankomen nadat de persoon ziek is geweest. Maar ook kan het zijn dat de persoon een erg snelle stofwisseling heeft, waardoor het lastig zal blijven om in gewicht aan te komen en dit te behouden.

Om aan te komen zal misschien snel gedacht worden dat de persoon die moet aankomen meer ongezond moet eten, meer taart, chips en koekjes. Natuurlijk zitten er veel kilocalorieën in deze producten, maar gezond is het niet. Het is dus niet gezond voor het lichaam om op deze manier te proberen om aan te komen, maar ook kan iemand minder lekker in zijn vel gaan zitten wanneer alsmaar ongezond gegeten wordt. Gelukkig is het ook mogelijk om op een gezonde manier aan te komen.

Over ons

Dieetexpert.nl is een informatieve website met alles wat je wilt weten of gezond afslanken. Wij werken samen met gediplomeerde dietistes en voedingsdeskundigen. Zij staan ook altijd open voor je vragen! Wij hopen dat je op Dieetexpert.nl voldoende informatie vindt, mocht je toch wat missen of het ergens niet mee eens zijn dan staan wij altijd open voor jouw feedback. 

Volg DieetExpert op