Vitaminen? Wat doen ze nu

17 February 2014  

Vitaminen zijn onmisbaar voor een gezond lichaam en leven. Vitamines geven je gezond haar, zorgen voor een gezonde huid en veel meer. Vitaminen worden onderverdeeld in water oplosbare vitamines en vetoplosbare vitamines. Belangrijkste verschil tussen deze twee vormen van vitaminen is dat de vetoplobare vitaminen in het lichaam kunnen worden opgelslagen.

Voorbeelden van deze vitaminen zijn de vitamine A, vitamine D,vitamine E, vitamine F en vitamine K. De overige vitamines, de vitamine B en vitamine C verlaten het lichaam relatief snel en moeten dan ook regelmatig worden aangevuld via voeding en/ of supplementen. Deze vitaminen worden dus niet opgeslagen. Vitaminen zijn zo belangrijk voor je lichaam dat deze ook niet zonder vitamines kan functioneren. Het komt er op neer dat wij zonder vitamine niet kunnen leven. Een voorbeeld van het nut van vitamines is dat zij de omzetting van voedsel in energie ondersteunen en helpen bij het versnellen van biologische functies. Deze micronutrienten zijn vitaal voor het menselijk leven! Ze zijn nodig voor de aanmaak van bloed, huid, botten, ze ontgiften het lichaam, laten energie vrijkomen en bevorderen een gezond leven. Wil je weten wat vitaminen doen? Bekijk hier een handig wat-doen-vitaminen overzichtje.

Bron: www.vitaminen.nl

Laat een reactie achter

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Over ons

Dieetexpert.nl is een informatieve website met alles wat je wilt weten of gezond afslanken. Wij werken samen met gediplomeerde dietistes en voedingsdeskundigen. Zij staan ook altijd open voor je vragen! Wij hopen dat je op Dieetexpert.nl voldoende informatie vindt, mocht je toch wat missen of het ergens niet mee eens zijn dan staan wij altijd open voor jouw feedback. 

Volg DieetExpert op