Mineralen? Wat zijn dit precies?

17 February 2014  

Calcium, magnesium, kalium zijn voorbeelden van mineralen. Mineralen zorgen onder ander voor de regulatie van enzymen en hormonen. Van deze mineralen is aangetoond dat deze essentieel zijn voor functioneren van het lichaam. Net zoals vitaminen, zijn mineralen stoffen die niet zelf door het lichaam kunnen worden aangemaakt.

Mineralen leveren geen energie. Omdat het lichaam de mineralen niet zelf kan aanmaken moeten deze uit het dagelijkse voedsel en drinken worden gehaald. Omdat het eten in Nederland goed is en wij vrij gevarieerd eten komt een mineralen tekort hier dan ook bijna niet voor. Mineralen kunnen in sommige gevallen extra worden ingenomen. Deze bijvoorbeeld aan vrouwen tijdens hun zwangerschap of menstruatie. Met name tijdens het laatste geval verliest een vrouw meer bloed dan normaal. Ook voor mensen die geen dierlijke producten eten, zoals vegetariers en veganisten, is een aanvulling van mineralen aan te raden. In al deze gevallen is het mineraal ijzer een goede aanvulling. Ook tijdens een streng dieet waar je redelijk veel afvalt kan het aanvullen van je voeding met mineralen absoluut geen kwaad, dit wordt zelfs aangeraden. Bekijk hier welke mineralen wat doen.

Bron: www.vitaminen.nl

Laat een reactie achter

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Over ons

Dieetexpert.nl is een informatieve website met alles wat je wilt weten of gezond afslanken. Wij werken samen met gediplomeerde dietistes en voedingsdeskundigen. Zij staan ook altijd open voor je vragen! Wij hopen dat je op Dieetexpert.nl voldoende informatie vindt, mocht je toch wat missen of het ergens niet mee eens zijn dan staan wij altijd open voor jouw feedback. 

Volg DieetExpert op