Gerlinde Holster-Simonse

Gerlinde Holster-Simonse

Mijn naam is Gerlinde Holster-Simonse. In 2013 heb ik de vierjarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek voltooid aan De Haagse Hogeschool. Dit betekent dat ik mijzelf diëtiste mag noemen.

Na mijn opleiding was het lastig om een baan te vinden als diëtiste. Ik heb daarom besloten om als zzp’er een eigen bedrijfje op te starten. Dit was natuurlijk best wel spannend, maar ook enorm leuk. Na een paar maanden van voorbereiding is mijn bedrijfje met de naam Dieet Enzo van start gegaan.

Lees mijn volledige profiel hier

Friday, 04 July 2014 06:53

Top 5 om fit wakker te worden

Top 5 om fit wakker te worden

We hebben allemaal wel eens zo’n nacht waarin we slecht slapen. Gevolg: je stapt moe uit bed, je hebt wallen onder de ogen en je ziet de dag niet bepaald zitten. Nu is er niet altijd wat te doen aan een slechte nachtrust, maar er zijn ook oorzaken die wel aan te pakken zijn. Kijk bijvoorbeeld niet heel de avond naar de tv. Je hersenen krijgen dan zoveel (felle) beelden te verwerken dat er bijna geen slaaphormoon wordt aangemaakt. Dit wist je vast al wel. Maar wist je ook dat je voeding invloed kan hebben op je slaappatroon? De volgende 5 voedingsmiddelen/voedingsstoffen hebben de meeste invloed.

Thursday, 22 May 2014 08:55

Wat zijn vetten?

Vetten

Vetten zijn, net als eiwitten en koolhydraten, voedingsstoffen. Vetten leveren echter wel meer energie dan eiwitten en koolhydraten. Vet levert namelijk per gram 9 calorieën. Eiwitten en koolhydraten leveren per gram 4 calorieën.

Page 1 of 5

Over ons

Dieetexpert.nl is een informatieve website met alles wat je wilt weten of gezond afslanken. Wij werken samen met gediplomeerde dietistes en voedingsdeskundigen. Zij staan ook altijd open voor je vragen! Wij hopen dat je op Dieetexpert.nl voldoende informatie vindt, mocht je toch wat missen of het ergens niet mee eens zijn dan staan wij altijd open voor jouw feedback. 

Volg DieetExpert op